Wandelstok op maat maken zie: https://www.youtube.com/watch?v=YaATGTqNgu4
Voordelen van een Wandelstok.
■ verminderen van de belasting van enkels, knieën en rug
■ verbeteren van balans en evenwicht
■ het kan het uithoudingsvermogen verbeteren
■ het kan je meer mobiliteit verschaffen.
De verschillende soorten Wandelstok handgrepen
Rondhaak handgreep
De klassieke handgreep deze biedt minder houdvast als en Derby of Fritz handgreep.
Fritz handgreep
Deze is vernoemd naar de koning van het vroegere Pruisen Der Alte Frits. De koning werd altijd afgebeeld op schilderijen met deze wandelstok.
Derby handgeep
Deze is in Europa de meest verkochte handgreep, het heeft een rondere vorm en een goede houvast.
Handfacon handgreep
Dit is een variatie van de Derby handgreep is anatomisch, herontworpen heeft een brede polsteun is er voor de linker of rechter hand.
Dr Fischer handgreep
Ontworpen door de Oostenrijkse Dr Fischer is een anatomisch handgreep met extra brede handsteun waar de hele handpalm opgelegd wordt voor een optimale drukverdeling. Is er voor de linker of rechter hand.
Relax handgreep
Dit is een variatie van de Derby handgreep. Bijzondere elegante en confortabele steun. Het combineert de voordelen van anatomische handgrepen. De druk is direct op de stok ook bij een stevige greep blijven de hand en onderarm ontspannen. Is er voor de linker of hand.
Comfort Derby handgreep
Vooral voor de kleinere hand, anatomische handgreep. Is er voor de linker of rechter hand.
Hoe te meten
De meeste houten wandelstokken worden standaard geleverd met een lengte van 94 cm. Om een goede ondersteuning te geven is het noodzakelijk dat de lengte van de wandelstok wel op de juiste lengte wordt aangepast.
Een houten stok heel eenvoudig in tekorten door aan de onderzijde er een stukje van af te zagen. Bedek het snijvlak met plakband om te voorkomen dat de lak bij het zagen splintert [ scheurt ] .
Om de wandelstok op de juiste hoogte in te stellen is met de schoenen aan. De wandelstok met de handgreep naar beneden op de grond, laat de handen losjes naar beneden en teken de wandelstok net boven de handpalm af [ ter hoogte van de carpus af ]. Voor de zekerheid kun je altijd een cm meer nemen.
Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=PIKux2rxedE
Correct vasthouden
Alleen de midden, ringvinger en pink wikkellen om de handgreep, wijsvinger en duim uitgestoken naar de wandelstoksteel.
- Juiste stoklengte
Juiste stoklengte
Correct meten: Om een voldoende ondersteunende functie te bereiken, is het noodzakelijk dat de stick individueel op de juiste hoogte wordt afgesteld. Het is bedoeld om de gebruiker in staat te stellen een rechtopstaande houding aan te houden met zijn elleboog licht gebogen. Ga rechtop staan met normale straatschoenen, laat je armen losjes naar beneden hangen en meet van de handpalm (pols) naar de grond. Dit is de totale lengte inclusief handvat.
Correct dragen: Alleen middelste, ring- en kleine vingers omsluiten het handvat, wijsvinger en duim raken de greep op de stok uitgestrekt. De stok wordt tegelijkertijd met het gehandicapte been op de grond geplaatst. Het is erg belangrijk om het gewicht zoveel mogelijk op de stick op te slaan.
Hier laten we je in onze productvideo zien hoe je de juiste lengte kunt meten en eenvoudig zelf een houten stok kunt inkorken.